Салатик виходить пікантним, хрустким і при цьому «свіжим». Неймовірна смакота!

Щороку я закриваю таку закуску і щороку її не вистачає, оскільки з’їдаються вони в моїй родині моментально. Елементарне приготування і приголомшливий результат!

Інгредієнти:

  • огірочки;
  • часник;
  • ріпчаста цибуля;
  • кріп;
  • сіль;
  • цукор;
  • Оцет.

Приготування:

Я сьогодні візьму 3 кілограми огірків і всі інші інгредієнти розрахую для такої кількості. Якщо ви хочете приготувати більше або менше салату, то пропорції розраховуйте під свою кількість огірків.

Огірочки я беру тільки маленькі і молоденькі. З перестиглих і великих огірків салатик вийде не особливо смачним. Значить мою їх, витираю і ріжу на кружечки, товщина яких приблизно повинна бути 1 сантиметр.

Беру дві цибулини, знімаю лушпиння і ріжу у вигляді тонких півкілець. Кріп нарізаю дрібненько.

На таку кількість огірків я зазвичай беру 200 грамів часнику. Якщо хочете більш гострий салат, то візьміть 250 грамів, але обов’язкова умова не менш 200! Зазвичай я зважую часник, щоб не виникло помилки. На практиці я знаю, що 200 грамів – це 4-5 головок в залежності від їх розміру.

Часник очищаю і подрібнюю. Я зазвичай роблю це, використовуючи блендер, але також підійде дрібна терка або просто дрібно порізати його.

В овочі всипав один стакан цукру, чотири ст. л. солі і вливаю 150 мл оцту 9%. Гарненько мішаю руками і розміщую в холодильну камеру на 5-8 годин або всю ніч.

Однієї склянки цукру цілком достатньо. Огірки не повинні бути занадто солодкими, тільки злегка. Таке поєднання надає салату особливий смак, від якого всі будуть у захваті!

Банки я стерилізую в мікрохвильовці, оскільки вони повинні бути сухими і гарячими. Також підійде для цього духовка.

Салат розкладаю по сухим гарячим банкам і відразу закручую. Тут не потрібна ніяка теплова обробка, оскільки оцет, сіль і цукор разом – своєрідний консервант, а часник не тільки не дає салату зіпсуватися, але і вбиває бактерії.

Якщо ви не хочете чекати зими, то салатик буде вже готовий через 12 годин.

You cannot copy content of this page