Яблучний пирг — ідеальний десерт для осені. Ніжна соковита текстура, прянощі і солодкий аромат стиглих яблук здатні зігрівати навіть в дощову погоду.
Інгредієнти:
- яйця, 2 шт.;
- цукор, 3-5 ст.л;
- сіль дрібка;
- ванілін за смаком;
- сметана жирна або натуральний йогурт, 3 ст.л;
- олія соняшникова, 2 ст.л;
- борошно, 250 г;
- розпушувач, 2 ч.л;
- яблука, 3 шт.;
- масло вершкове, шматочок.
Приготування:
Продукти повинні бути однакової, кімнатної температури.
Яйця змішуємо з цукром та сіллю, ваніліном. Якщо любите солодке тісто, всипайте більше цукру. Збиваємо віночком масу до однорідності.
Додаємо сметану або йогурт, олію, перемішуємо.
Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем.
Борошно всипаємо в основу і вимішуємо віночком густе тісто.
Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо маленькими шматочками. Додаємо в тісто.
Сковороду змащуємо шматочком вершкового масла. Сковороду краще беріть із товстим дном та стінками, так що нагрівання буде рівномірним.
Викладаємо тісто, накриваємо кришкою та печемо на мінімальному вогні близько 30 хвилин.
За допомогою тарілки виймаємо пиріг, перевертаємо на іншу страву та залишаємо остигати. Посипаємо цукровою пудрою.
Ось так, буквально за 40 хвилин, у вас вийде дуже смачний та ароматний сніданок, звичайна шарлотка без духовки.