Соковиті і ситні біляші неможливо не любити. Ця страва подобається абсолютно всім. Хрустке тісто з соковитим і приправленим м’ясом всередині – ідеальне поєднання. Найсмачніші та найсоковитіші біляші. Найкраще тісто: наступного дня навіть смачніші.
Інгредієнти:
- борошно, близько 480 г;
- вода тепла, 150мл;
- молоко тепле, 100мл;
- дріжджі свіжі, 15 г чи сухі, 1.5 ч.л;
- яйце, 1 шт;
- цукор, 1,5 ч.л;
- сіль, 1 ч.л;
- олія соняшникова, 3 ст.л.
Приготування начинки:
- фарш свинячий або за смаком, 500 г;
- цибуля, 2 – 3 шт;
- часник, 2 зуб.;
- сіль, перець, зелень;
- вода, 50 мл.
Приготування:
Змішуємо тепле молоко та воду, всипаємо в цукор та дріжджі, трохи борошна. Перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.
Борошно просіюємо і висипаємо частинами в опару, вливаємо олію, солимо і розбиваємо яйце. Тісто повинне вийде м’яким, трохи липким, тому змащуйте руки олією, поки вимішувати його близько 5 хвилин.
Накриваємо тісто і залишаємо на 40-60 хвилин у теплому місці.
Для начинки змішуємо фарш з тертою або подрібненою блендером цибулею, часником, зеленню, сіллю, перцем та спеціями. Якщо маса виходить дуже тугою, вливаємо воду і вимішуємо, відбиваємо.
Руки змащуємо олією і обминаємо тісто, ділимо його на 14 – 16 колобків, накриваємо їх і залишаємо на 5 хвилин.
Формуємо біляші з начинкою, защипуючи по колу.
Обсмажуємо в олії на сковороді до золотистості. Вогонь невеликий, щоб вони не горіли.
Біляші виходять дуже апетитними та смачними, можна ще додати у фарш вершкове масло або бульйон для більшої соковитості.