Ніжні, м’яке, з ароматною хрусткою скоринкою та цукровим посипанням печиво, вам сподобається, а завдяки простому процесу приготування, ви будете його готувати часто.

Півсклянки кефіру і ніжне печиво до чаю готове. Простий рецепт швидкої випічки.

Інгредієнти:

  • кефір, 150 мл;
  • борошно, 350 г;
  • цукор, 3 ст. л;
  • яйце, 1 шт;
  • олія соняшникова, 70 мл;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • ванілін за смаком;
  • сіль дрібка.

Приготування:

Цукор змішуємо з кефіром, яйцем, сіллю та ваніліном. Перемішуємо все віночком до однорідності.

Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем і всипаємо в рідку основу, вимішуємо пластичне і м’яке тісто.

Ділимо тісто на невеликі колобки, накриваємо та залишаємо їх на 10 хвилин.

Кожен колобок розкачуємо в тонкий коржик і згортаємо його трубочкою, яку у свою чергу згортаємо равликом.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.

Посипаємо його цукром, можна змішати цукор із корицею або какао.

Випікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин до рум’яності, але дивіться по своїй духовці.

У вас вийде просто ніжне і смачне печиво, яке дуже подобається дітям з молоком і какао. Какао, як і корицю, подрібнені горішки ви можете помістити в печиво, коли розкачаєте коржики із тіста, можна посипати і згортати трубочки, а потім скручувати равлики.

You cannot copy content of this page