Ніжні і смачні сирники зі смаком з дитинства. Найсмачніші сирники на сковороді. Простий рецепт: тісто без грама борошна.
Інгредієнти:
- сир домашній нежирний, 500 г;
- яйця, 2 шт.;
- цукор, 2 ст.л;
- манна крупа, 3-4 ст.л;
- сіль, дрібка;
- ванілін за смаком;
- борошно.
Приготування:
Якщо у вас жирний і вологий сир, відіжміть його.
Сир змішуємо з сіллю та ваніліном, цукром, манною крупою і добре вимішуємо масу. Розбиваємо яйця та вимішуємо масу.
Порада: манної крупи вам може знадобитися і більше, якщо маса виходить рідкою, тому ви можете всипати більше на 1-2 столові ложки.
Залишаємо масу накритою в холодильнику не менше ніж на 30 хвилин, можна навіть залишити на ніч і вранці зробити сирники на сніданок.
Стіл присипаємо борошном, катаємо масу в ковбаску і ріжемо її порційними шматочками, кожен скачуємо в колобок.
Паніруємо сирники в борошні і обсмажуємо на олії до рум’яності з двох сторін.
Сирники без краплі борошна в тісті виходять дуже пишними, м’якими, з легкою хрусткою скоринкою. За бажанням додавайте ванілін.
Подавати можна з будь-якими солодкими десертами та сметаною або сметанним кремом, збитим із цукровою пудрою, медом, абрикосовим варенням чи ягідними соусами.