Салат – універсальна страва, яку можна подати в будь-який час дня і ночі з будь-якого приводу.
Звичайно, компоненти салатів будуть сильно відрізнятися, в залежності від конкретного випадку, але суть-то залишається незмінною – ми змішуємо в одній страві все, що нам подобається і насолоджуємося…
Інгредієнти:
- яйця варені, 4 шт.;
- кукурудза консервована, 5 ст.
- свіжий огірок великий, 1 шт;
- оливки, близько 180 г;
- зелень, сіль, перець;
- зелена цибуля, пучок;
- сметана або йогурт натуральний та майонез по 1 ст.л.
Приготування:
Яйця ріжемо кубиками. Огірок також нарізаємо та змішуємо з яйцями.
Кукурудзу зціджуємо та додаємо в салат.
Оливки беріть на свій смак, але оригінальніше виходить із чорними.
Зелену цибулю та зелень ріжемо і додаємо в салат.
З’єднуємо сметану будь-якої жирності з майонезом або замість сметани беремо йогурт і змішуємо з майонезом. Заправляємо салат.
Можна поставити його в холодильник остуджуватися на 20 хвилин, але якщо ви брали продукти прямо з холодильника, тоді відразу подавайте до різних м’ясних і рибних закусок і гарнірів. Відмінно підходить до відвареної або запеченої, молодої картоплі. Багато хто не любить оливки, тому ви можете їх замінити на твердий сир, порізаний кубиками. Сир вибирайте трохи солоний, щоб він надав нотку пікантності замість оливок.