Майже всі німецькі салати виходять апетитними та ситними, із звичайних наборів продуктів ви приготуєте розкішну страву.
Інгредієнти:
- картопля, 600 г;
- капуста червона, 300 г;
- цибуля, 1 шт;
- огірки мариновані, 6 шт.;
- горошок консервований, 200 г;
- яйце, 1 шт;
- гірчиця баварська, 1 ст.
- олія соняшникова, 200 мл;
- цукор, 1 год.
- сіль, 0,5 ч.л;
- часник, 2 зубчики;
- сік половини лимона.
Приготування:
Відварюємо картоплю в мундирах, остуджуємо та очищаємо від шкірки.
Капусту тонко шаткуємо і солимо, переминаємо руками.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і маринуємо у воді з цукром і сіллю, оцтом протягом 30 хвилин, потім віджимаємо від зайвої рідини.
Мариновані огірочки ріжемо шматочками. Картоплю ріжемо шматочками. Змішуємо усі продукти.
Збиваємо соняшникову олію і додаємо в неї яйце, гірчицю, лимонний сік, сіль та цукор за смаком. Густоту майонезу регулюйте самі як вам більше подобається.
Додаємо подрібнений часник і заправляємо салат.
Можна ще додати свіжий кріп, тоді салат виходить ще більш ароматним і свіжим. Смачного!