Дуже простий, але найсмачніший рецепт лечо, який я коли-небудь готувала

Солодкий перець і помідори – це одні з найпопулярніших видів овочів в нашому регіоні. Зовсім не дивно, що господині намагаються не тільки готувати з них різноманітні страви, але і роблять з них заготовки.

Проста консервація: заготівля на зиму з помідорів та перців.

Інгредієнти:

  • солодкий перець, 1,5 кг;
  • помідори, 3 кг;
  • цибуля, 5 шт;
  • сіль за смаком;
  • цукор, 2 ст.л;
  • олія соняшникова;
  • чабер, кілька свіжих гілочок;
  • часник, 7 зуб;
  • оцет 9%, 3 ст.л.

Приготування:

Помідори подрібнюємо за допомогою блендера, м’ясорубки, терки як вам зручно.

Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на олії до золотистості.

Солимо та перчимо цибулю, вливаємо томатний сік, зменшуємо вогонь і випарюємо рідину протягом 10 хвилин.

Додаємо шматочки солодкого перцю, які ви наріжте так, як вам подобається лечо.

Тушимо солодкий перець до м’якості, але не перетримайте на плиті, щоб перець не почав повністю розпадатися.

Додаємо спеції на смак зелень, оцет, перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин.

Розкладаємо спочатку перець у стерилізовані баночки, трохи ущільнюємо та заливаємо соусом. Закручуємо кришками, залишаємо остигати і відправляємо на зберігання до підвалу або комори.

За рахунок такого цікавого варіанту приготування, лечо виходить з більш густим і насиченим смаком, солодкий м’який перець, але зберігає свою щільність.

You cannot copy content of this page