Салат з розряду “Гості на порозі”, готується він дуже швидко, а смак не передати словами. Всі хто пробує, обов’язково просить рецепт!
Інгредієнти:
- Морква варена – 2 шт.;
- Огірки мариновані – 3 шт. ( середнього розміру);
- Яйця – 3 шт.;
- Квасоля консервована – 1 банка (250 гр);
- Зелень – кріп;
- Часник – 2-3 зубчики;
- Сіль, перець за смаком;
- Майонез – 3 ст.л.
Приготування:
Для його приготування потрібно відварити моркву та яйця круто. До речі, моркву можна запекти у духовці у фользі. Мені подобається цей варіант приготування овочів, адже вони зберігають свою соковитість.
В іншому приготування салату буде ще простіше – всі продукти по порядку потрібно нарізати ножем на дрібні кубики моркву, огірки та яйця.
Залишилося тільки перемішати всі продукти разом у салатнику з консервованою квасолею.
Розсіл потрібно злити окремо. Дуже смачним буде салат, якщо відварити квасолю у солоній воді. Тільки я завжди рекомендую замочувати її перед цим у воді як мінімум на 3-4 години, оптимально – на всю ніч.
Доповнити салат можна часником.
Ще краще, якщо у вас зелень – нарізайте її на дрібні частини.
В якості спецій використовувати раджу чорний мелений перець та сіль.
Заправити салат можна магазинним чи домашнім майонезом. Перед подачею я завжди даю постояти годину в холодильнику. Але якщо вже не терпиться його спробувати – не відмовляйте собі в цьому насолоді!
Страва – смачна, поживна, ситна за рахунок наявності у складі квасолі та яєць. Подавати його можна до м’яса, риби, гарнірів. Та й як самостійна закуска салат не розчарує!