Все готується просто і швидко, тісто виходить м’яке та пишне, це просто чудовий обід чи перекус. Просто спробуйте цей рецепт.
Інгредієнти:
- тепле молоко, 300 мл;
- олія соняшникова, 30 мл;
- борошно, 480 г;
- дріжджі сухі, 6 г;
- цукор, 1 ст. л;
- сіль дрібка.
Для приготування начинки необхідно:
- картопля, 500 г;
- цибуля, 1 шт;
- олія соняшникова, 30 мл.
Приготування:
Картоплю відварюємо і робимо пюре з вершковим маслом, додаємо обсмажену цибулю і залишаємо остигати.
У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі, трохи вмішуємо борошна, залишаємо на 10 хвилин. Вливаємо олію, перемішуємо.
Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке, трохи липке тісто. Накриваємо його та залишаємо в теплому місці на 1 – 1.5 години.
Ділимо тісто на дві частини і кожну розкачуємо в пласт.
На один пласт викладаємо начинку з рівними проміжками. Накриваємо другим пластом і вирізаємо склянкою або чашкою пиріжки так, щоб усередині кожного опинилася начинка. Або робіть пиріжки традиційним способом руками, змащеними олією.
Обсмажуємо пиріжки в розігрітій олії до рум’яності з двох сторін.
Апетитні та ситні, дуже пишні та м’які пиріжки, подаємо зі сметаною. Текстура тіста виходить дуже ніжною і приємною.