Легкий, ніжний, приємний в усіх відношеннях салат, стане родзинкою святкового столу

Простий салат з баклажанів: але при цьому дуже смачний і апетитний. Баклажани, що нагадують гриби, прикрасять його смак і збагатять всілякими корисними властивостями.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 0,5 кг
  • Цибуля – 150 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Сметана (майонез) – за смаком
  • Олія – скільки візьме під час смаження
  • Розсіл для цибулі на 3 ст. л. води:
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Перець – за смаком

Приготування:

Будемо все робити так, щоб заощадити час.

Ставимо чайник, щоб кип’яток був під рукою, і робимо всі нарізки. Очищені зубчики часнику подрібнити максимально. Не всім адже подобається безпосередньо зустрічатися з часником.

Очищену цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Нам її треба злегка прижарити в олії, а потім залити маринадом, зробленим з продуктів, зазначених у рецептурі.

Промиємо баклажан, наріжемо на довгі смужки, після чого відріжемо скибочки потрібної величини.

Заллємо їх злегка підсоленою водою і дамо покипіти хвилин 5. Після чого злити воду.

Я заощадила час на варінні яєць – вони були готові. Якщо у вас немає готових, відваріть, охолодіть і наріжте дрібненько.

Остиглі скибочки баклажанів посмажити в олії з-під цибулі. З’єднаємо їх з часником і потримаємо на невеликому вогні під кришкою, помішуючи.

Додамо до баклажанів цибулю. Додамо сюди яйця і заправимо все сметаною.

Пробуємо на смак і, якщо треба, підсолимо і поперчимо. Смакота готова!

You cannot copy content of this page