В результаті Ви отримаєте білу, хрустку і дуже ароматну капусту.

Результат такий самий, як якщо б Ви квасили в емальованому посуді, тільки в банці набагато зручніше і не потрібно після витрачати півдня на прибирання.

Інгредієнти:

  • Вода – два літри
  • Капуста – 2-2,5 кілограма
  • Морква – дві одиниці
  • Цукор – дві столові ложки
  • Сіль – три столових ложки
  • Приправи або спеції (пряні трави, суміш перців горошком і насіння кропу або коріандру) – чайна ложка.

Слід знати! Цей варіант значно відрізняється від типового методу заготовки капусти.

В даному варіанті капусту ми будемо заливати розсолом, який бере безпосередню участь у процесі.

Ми звикли, що капуста кваситиметься у власному соку, а в цьому випадку можна використовувати абсолютно різну капусту. Підійде навіть суха і не соковита.

Приготування:

Перед шинкуванням капусти, знімаємо кілька верхніх листків, ріжемо її навпіл і нарізаємо зручним для Вас методом. Отримати симпатичну і довгу стружку допоможе ніж для шинкування.

Далі очищаємо моркву, грубо її натираємо і з’єднуємо з капустою.

Банку добре миємо й стерилізуємо. Після цього дуже щільно втрамбовуємо капусту.

Ставимо воду на плиту, доводимо до кипіння, додаємо сіль і через хвилину знімаємо і залишаємо охолоджуватися.

Коли вода досить охолоне, заливаємо нею капусту, тільки потроху, щоб вона рівномірно розповсюдилася по всій банці. Вода має литися через край.

Банку ставимо в глибоку ємність і залишаємо на 48 годин, не забуваючи через кожні 3-5 годин проколювати капусту, використовуючи гострий предмет, наприклад ніж. Це потрібно для того, щоб вийшло зайве повітря, в іншому випадку капуста придбає гіркий смак і в найкоротші час прийде в непридатність.

По закінченню визначеного часу, зливаємо розсіл в ємність, розбавляємо в ньому цукор і додаємо, за бажанням, улюблені спеції. Повертаємо розчин до капусти, накриваємо банку кришкою капроновою, і перекладаємо в холодильник на 24 години.

От і все! Капуста виходить дуже смачною, ароматною і хрусткою.

You cannot copy content of this page