Кабачки не вважаються вибагливими культурами для вирощування у міських умовах. Щоб отримати гарний врожай, необхідно дотримуватися основних правил догляду за рослиною, таких як внесення певних добрив і правильний полив. Крім цього, після того, як з’явилися перші плоди, рекомендується здійснити важливу процедуру.
Три підживлення для багатого врожаю кабачків.
Тричі підживлювати кабачки потрібно протягом усього дачного сезону. Перше підживлення роблять через 10 днів після пересадки розсади у відкритий ґрунт, коли рослина потребує азоту. Для цього можна використовувати трав’яний настій, який готують із зеленої маси (лопух, подорожник, кропива) та води у пропорції 1:10.
Друге підживлення роблять відразу після початку цвітіння, на цей раз рослина потребує азоту та органіки.
Коли кабачки починають формуватися, потрібно додавати калій у ґрунт. Для цього можна залити водою золу в пропорції 1:6, де 1 об’єм золи на 6 об’ємів води. Готовий настій можна застосовувати через 24 години після приготування.
Полив городніх кабачків
Кабачки не потребують частого поливу, оскільки перевищення вологості може негативно вплинути на їхню якість та кількість урожаю. Рекомендується поливати городню культуру один раз на тиждень, а в спекотний період — 2-3 рази на місяць. За 10 днів до збору кабачків, полив слід припинити.
Видалення перших плодів для збільшення врожайності кабачків
Коли на кущах кабачків з’являються перші плоди, важливо почати слідкувати за їх розміром. Якщо вони досягли 12 сантиметрів, то можна сміливо їх зривати — два або три перших плоди, що сформувалися. Це дозволить збільшити ймовірність отримання великих та міцних кабачків у майбутньому.