Простий рецепт кабачків “по-корейськи” з морквою: по-справжньому смачний салат на зиму

У цій статті поділимося з вами простим рецептом приготування дуже смачного салату “кабачки по-корейськи” з морквою на зиму. Такий салат можна подавати до улюбленого гарніру м’яса і взагалі до чого захочеться.

Для приготування знадобиться:
  • кабачки 2 кг
  • морква 500 г;
  • кріп 50 г;
  • цукор 3,5 ст. л;
  • сіль 2 ст. л;
  • свіжомелений коріандр 1,5 ч. л;
  • солодка паприка 1 ч. л;
  • сушений часник 1 ч. л;
  • червоний перець 0,5 ч. л;
  • суміш перців;
  • олія ​​170 мл;
  • оцет 9% 110 мл.

Інгредієнти розраховані на 4 банки по 0,65 літрів.

Спосіб приготування

Натираємо кабачки і свіжу моркву на “корейській” тертці, і відразу відправляємо все у велику каструлю.

Додаємо дрібно нарубану зелень кропу та спеції: свіжомелений коріандр, солодку паприку, сушений часник, червоний перець, суміш перців (за бажанням), цукор та сіль.

Вливаємо олію, 9% оцет, ретельно все перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 1 годину.
За цей час овочі дадуть багато соку, який нам надалі знадобиться.

Розкладаємо салат по чистих банках і зверху заливаємо овочевим соком, що виділився.
Щільно укладати не потрібно.

Банки накриваємо кришками, на дно каструлі стелимо марлю або рушник, ставимо банки, заливаємо холодною водою до плічок і стерилізуємо з моменту закипання рівно 20 хвилин.

Після стерилізації щільно закручуємо кришками, залишаємо до остигання та прибираємо на зберігання. Укутувати банки не треба.

Зберігати таку заготовочку можна при кімнатній температурі в темній шафі. Стоять чудово, хоч цілий рік, але навряд чи вони стільки простоять тому, що це дуже смачно.

You cannot copy content of this page