Найсмачніший рецепт натуральної кабачкової ікри на зиму

Дуже смачний рецепт натуральної кабачкової ікри. Саме такий смак який колись був у дитинстві, густа та насичена.

Для приготування кабачкової ікри знадобиться:

  • кабачки, 5 кг;
  • цибуля та морква по 1 кг;
  • томатна паста, 4 ст.л;
  • олія, 350 – 400 мл;
  • цукор, 200 г;
  • сіль, 100 г;
  • оцет за бажанням столовий, по 10 мл у кожну банку;
  • перець за бажанням.

Спосіб приготування

Цибулю ріжемо кубиком, моркву тремо на великій тертці або також ріжемо ножем. Кабачки ріжемо кубиками і викладаємо в каструлю, вливаємо олію. Тушимо під кришкою до м’якості кабачків.

Протушковуємо моркву до напівготовності, потім додаємо цибулю і тушкуємо овочі. Кладемо томатну пасту в овочі, перемішуємо і тушкуємо овочі ще 10 хвилин. Подрібнюємо занурювальним блендером овочі та кабачки. Змішуємо кабачкову масу з овочами і можна ще долити трохи олії, щоб ікра набула більш глибокого смаку.

Цукор і сіль, перець додавайте поступово, щоб було саме на ваш смак, не обов’язково слідувати в точності рецепту. Тушимо на невеликому вогні протягом 30 – 40 хвилин. Наприкінці додаємо оцет, також за бажанням.

Розкладаємо ікру в стерилізовані та сухі банки, закручуємо кришками. Перевертаємо банки, накриваємо рушником і залишаємо остигати. Зберігаємо ікру в підвалі, у коморі або на балконі.

You cannot copy content of this page