У цій статі розповімо вам, як з простих зелених помідорів, які з якихось причин не встигли достигнути можна зробити по справжньому смачну заготовку на зиму. Дуже ароматні та апетитні мариновані, кисло-солодкі помідори.
Щоб приготувати зелені помідори знадобиться:
- помідори, близько 1 кг;
- лавровий лист, по 1 шт;
- гвоздика по 1 шт або без;
- чорний перець по 7 шт;
- запашний перець по 4 шт;
- часник по 5 зуб;
- зелень на смак, гострий перчик.
Для маринаду необхідно:
- сіль, 2 ст.л;
- цукор, 4 ст.л;
- оцет 9%, 100 мл.
Процес приготування
Обсяги інгредієнтів дані на 3 банки по 1 літрі.
Подрібнюємо гострий перчик на шматочки, часник ріжемо часточками, петрушку та кріп промиваємо. У чисті баночки розкладаємо спеції та часник, гострий перчик та зелень. Кладемо помідори та заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.
Воду вливаємо в каструлю, додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння, вливаємо оцет і варимо півхвилини. Заливаємо маринад у банки, закручуємо кришками. Банки перевертаємо та укутуємо до остигання. Зберігаємо при кімнатній температурі або у підвалі.
Помідори виходять дуже смачними, їх можна просто подавати до запеченої картоплі і ніякої м’ясної добавки не знадобиться.