Нижче хочемо поділитися з вами п’ятьма рецептами смачних маринованих грибів. Грибники намагаються внести в рецепти маринування грибів свою особисту різноманітність, видаючи за найцікавіший і найсмачніший варіант, можливо ви також знайдете щось цікаве для себе.
Порада!
Дуже важливо, як краще вимити і очистити гриби від забруднень!
Рецепт 1
Мариновані опеньки: сіль, оцет 9% на 1 літр по 1 ст ложці та спеції: чорний горошок на 1 л банку 5-6 шт, 1 запашний і одну гвоздичку . А часник, дрібно порізаний, додаю після відкриття банки до салатника.
І так, перебираємо гриби, миємо та заливаємо окропом на 15-20 хвилин (бланшируємо) під закритою кришкою. Гриби зменшуються у розмірі та світлішають. Потім промиваємо, відміряємо воду, заливаємо та варимо 20 хвилин після закипання. Додаємо сіль, оцет та варимо ще 10-15 хвилин.
Спеції обпарюємо окропом та закладаємо у стерилізовану банку. Пробуємо маринад на сіль. На смак має бути трохи солоний, це для промивання перед подачею. Розливаємо киплячі гриби у банки і закочуємо стерилізованими у воді кришками. Загортаємо до остигання. Зберігати зберігати можна в квартирі.
Рецепт 2
Миємо гриби, заливаю водою, беремо на літр 2 ст. ложки солі та 1 ст. ложку цукру, насіння кропу, перець запашний, перець горошком, лист лавровий. Варимо 20 хв, звичайно ж, знімаючи піну, розкладаємо по банкам разом із розсолом. Потім кожну банку (700-800гр) додаємо 1 чайну ложку оцтової кислоти. Перевертаємо вгору дном до остигання. Зберігаємо у будинку в шафі. Усім дуже подобається! Можна при подачі видавити зубчик часнику. Особливо з ним гарні опеньки.
Рецепт 3
На 1 літр води 1 ст. ложка солі з невеликою гіркою, 3 ст. ложки цукру з великою гіркою, 1 лавровий лист, по 1-й гвоздиці і запашний перець, 10 шт. гіркого перцю. Після закипання маринаду вливаємо 1 ст. ложку оцтової есенції.
15 хвилин варимо гриби у звичайній воді, зливаємо, промиваю. Потім 15 хвилин варимо у маринаді (піну знімаємо). Розливаємо киплячими банками, закочуємо. Зберігати можна в кухонній шафці. Звичайно, в тарілочку цибуля, олія. Але це потім, коли гриби будуть готові і банки почнемо відкривати.
Рецепт 4
Спочатку гриби відварити у солоній воді до готовності. Промити. Потім ставимо маринад – на літр води 2 ст л солі та 2 ст л цукру. Приправи на смак. Гвоздика 3-4 шт. обов’язково! У маринаді варимо гриби хвилин 10. У чисту банку ріжемо дрібно часник, кладемо гриби, доливаємо маринад зверху. Знову часник. Оцтова есенція з розрахунку чайна ложка на літрову банку, Закочуємо та укутуємо.
Рецепт 5
Підготовлені гриби відварюємо 20 хв у простій воді. В іншій каструлі готуємо маринад. На 1 літр 2 ст. ложки цукру, 4 ч.л. солі, 4-5 шт. гвоздики, стільки ж перцю горошком, лавровий лист 2-3 листочки та лимонної кислоти половину чайної ложки.
Відварені гриби промивамо в друшляку і відправляємо в гарячий маринад. Кипить ще 20 хв і підготовленими банками. Можна стерилізувати у мікрохвильовій печі. Закладаємо гриби та маринад, зверху олію без запаху, буквально половину сантиметра або менше. Закриваємо прокип’яченими гвинтовими кришками.
Порада!
Щоб підосиновики не темніли. Пощистіть під проточною водою. Поруч поставте каструлю з окропом. Почистили й туди. Періодично помішуючи, щоб переверталися. Почистили потрібну кількість, воду зливаємо, заливаємо свіжу та ставимо варити.