Дуже смачний і швидкий рецепт пиріжків з капустою

Тісто і після остигання не втрачає своїх смакових якостей: таке ж м’яке, повітряне, смачне і зовсім не гумове. А капусту для начинки не варитимемо, не смажитимемо, але вона виходить дуже смачна і м’яка.

Для приготування вам буде потірбно:

  • кефір (2,5%) – 500 мл;
  • дріжджі сухі – 3 г;
  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сіль – 1 ч.л. (без гірки);
  • рослинна олія – ​​50 мл;
  • борошно – 750-800 г;
  • сода – 1 ч.л. (без гірки);
  • вершкове масло – 50 г.

Необхідні інгредієнти для начинки:

  • капуста – 600 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • вершкове масло – 50 г;
  • рослинна олія – ​​30 мл.

Процес приготування

Почнемо з начинки. Капусту тонко шаткуємо. Беремо велику каструлю, перекладаємо в неї нашатковану капусту і заливаємо окропом. Залишаємо її на 5-10 хвилин під закритою кришкою.

Цибулю нарізаємо на четвертинки і обсмажуємо її до прозорості, буквально протягом 1 хвилини.

Тим часом капуста пом’якшала, перекладаємо її на сито і даємо трохи охолонути. Добре віджимаємо воду і перекладаємо до цибулі.

За смаком додаємо сіль та чорний мелений перець, а також невеликий шматочок м’якого вершкового масла. Перемішуємо і, як тільки масло розтануло, вимикаємо плиту. Капустяна начинка готова, даємо їй час охолонути.

А тепер візьмемося за тісто. У 500 мл теплого кефіру висипаємо 3 г сухих дріжджів, перемішуємо та залишаємо на пару хвилин.

У миску розбиваємо 1 яйце, додаємо 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі (без гірки) та 50 мл рослинної олії без запаху. Розмішуємо віночком до однорідності та виливаємо кефір із дріжджами. Дріжджі в тісті не відчуваються, але за рахунок їхнього додавання тісто буде м’яким, пористим і смачним.

І тепер починаємо вводити частинами просіяне борошно. Не забуваймо додати 1 ч.л. соди без гірки.

Коли тісто зібралося в єдину грудку – переходимо працювати на стіл. Вимішуємо до гладкого стану, а наприкінці замішування додаємо частинами шматочок м’якого вершкового масла. За рахунок чого тісто вийде еластичним, не прилипатиме до рук і залишиться м’яким і ніжним.

Кладемо його назад у миску, накриваємо тонким рушником і даємо постояти 30-40 хвилин у теплому місці.

Через півгодини тісто готове, на той час охолола і начинка. Стіл і руки змащуємо олією, відщипуємо по невеликому шматочку тіста і скачуємо в кулю.

Замітка!

З такої кількості тіста у вас вийде приблизно 21-22 пиріжки.

Беремо кульку тіста і руками розтягуємо убік. Товщина має бути оптимальною – і не товстою, і не тонкою, щоб тісто не порвалося та добре просмажилося.

На центр викладаємо капустяну начинку (краще робити це вилкою, з ложки вона скочуватиметься) і добре защипуємо краї. Таким чином ліпимо всі пиріжки.

У сковороду наливаємо достатню кількість олії, нагріваємо її і викладаємо пиріжки. Відразу їх перевертаємо і потім обсмажуємо до золотистого кольору, але робимо це на помірному вогні. Якщо обсмажувати за сильного – у вас тісто швидко підрум’яниться, а всередині залишиться сирим. Готові пиріжки перекладаємо на тарілку з паперовим рушником, щоб стекли надлишки олії.

Цей рецепт тіста дуже вдалий, пиріжки залишаються м’якими протягом усього часу, вони дуже смачні та повітряні!

You cannot copy content of this page