Дуже смачний рецепт сніданку з лаваша. Готується все за лічені хвилини, але приготувавши такі трубочки хоча б один раз, робитимете їх постійно.
Для приготування буде потрібно:
- тонкий лаваш;
- 200 грам сиру;
- 200 грам сиру;
- 2 яйця;
- олія – для смаження.
Процес приготування
Тонкий лаваш складаємо втричі і нарізаємо на прямокутники. Повинно вийти 6 або 8 таких широких смужок.
Тепер займемося начинкою. У миску кладемо 200 г сиру, розбиваємо сюди одне яйце і розминаємо вилкою.
Потім до сиру додаємо 200 г будь-якого натертого на великій тертці сиру і знову перемішуємо.
Якщо маса вийде занадто густою, додайте ще одне яйце, щоб потім було легше розподіляти начинку по лавашу. Далі беремо одну столову ложку начинки та змащуємо нею лаваш, рівномірно розподіляючи.
Повертаємо в рулет. Виходить трубочка з сирно-сирною начинкою. Кладемо поки що вбік і з іншими листами лаваша проробляємо все те саме.
На сковороду наливаємо олію і розігріваємо. Змащуємо один бік трубочки збитим яйцем і викладаємо на сковороду швом вниз.
Коли весь лаваш вже на сковороді змащуємо рясно яйцем зверху. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору. Перевертаємо і смажимо з іншого боку. Також можна додатково перевернути лаваш на діжку, щоб краї трубочок теж підрум’янилися.
Також їх можна не смажити на сковороді, а поставити в духовку на 10-15 хвилин і готувати при температурі 200 градусів.
Готується все дуже швидко, зверху хрумка скоринка, а всередині смачний сир, що тягнеться. Шалено смачно, на сніданок з кавою просто ідеально.
У якості начинки можна додавати шинку, помідори, зелень, загалом все, що ви любите, все що вам подобається.