Новий салат “Царська радість”. Дуже смачний, у якому всім інгредієнти ідеально поєднуються. Приготувавши такий салат один раз, будете його готувати на кожне свято.
Для приготування салату “Царська радість” знадобиться:
- кальмари – 2 тушки;
- консервований тунець – 1 банка (можна замінити на скумбрію);
- огірки – 3 шт;
- оливкова олія – 1 ст.л;
- картопля – 2 шт;
- чорний мелений перець;
- сіль;
- яйця – 3 шт;
- цибуля;
- майонез.
Приготування
Для приготування такого салату потрібно буде кальмари дві тушки. Кальмари потрібно відварити, робиться це легко та швидко. Опускаємо в киплячу воду кальмарів на 2 хвилини і відразу дістаємо, щоб вони не були “гумовими”, промиваємо під холодною водою та чистимо.
Кальмар нарізаємо дрібним кубиком і кладемо в миску. Додаємо до кальмарів трохи солі, чорного меленого перцю та 1 столову ложку оливкової олії, перемішуємо та залишаємо на 5-7 хвилин злегка промаринуватися.
Далі беремо салатник з високими бортами, ну або будь-який інший посуд, в якому збиратиметься салат. Першим шаром натираємо відварену картоплю дві штуки на великій тертці. Розрівнюємо картоплю рівним шаром по всій поверхні. Можна трохи присолити.
Потім беремо одну банку консервованого тунця, краще брати не в олії та хорошої якості. Тунця розминаємо вилкою і викладаємо другим шаром зверху на картоплю, розрівнюємо. Слідом дрібно шаткуємо пучок зеленої цибулі і кладемо цибулю зверху на тунця. Робимо сітку з майонезу, для цього можна використовувати звичайний кулінарний пакет дуже зручно.
Далі беремо три варені яйця, відокремлюємо жовтки від білків. Яєчні білки натираємо наступним шаром зверху на цибулю та розрівнюємо. Сіль за бажанням.
Потім беремо три огірки, чистимо їх від шкірки і нарізаємо дрібним кубиком. Якщо огірки дуже рідкі, то краще прибрати серцевину, щоб салат не потік.
Нарізані огірки кладемо наступним шаром і розрівнюємо. Робимо тонку сітку з майонезу. Потім на майонез викладаємо кальмари. Зверху ще раз тонку сітку з майонезу та останнім завершальним шаром натираємо на дрібній тертці яєчні жовтки, розрівнюємо.
Залишаємо салат трохи постояти, просочитись у холодильнику і можна подавати.