Ідеальне тісто для домашніх пельменів. Еластичне, гладке та не розварюється при варінні. Пельмені просто тануть у роті. Тісто настільки легко робиться, що впорається навіть господиня-початківець.
Плюси його ще в тому, що з нього можна ліпити такі смачні вареники і навіть чебуреки. Рецепт не зовсім бюджетний — до нього входять три жовтки та вершкове масло. Але якщо ви його спробуєте, то ні з якого іншого готувати більше не будете.
Для приготування нам знадобиться:
Для тіста:
- мука – 450-500 г;
- яєчні жовтки – 3 шт;
- вершкове масло розтоплене – 1 ст. ложка;
- холодна вода – 230 мл;
- сіль – 1 ч. ложка;
- цукор -1 ч. ложка.
Для начинки:
- фарш – 0,5 кг (свинина + яловичина + курка);
- цибуля сира – 150 г;
- цибуля тушкована – 50-60 г;
- сіль;
- перець мелений, за бажанням гострий перець;
- приправи – пажитник або улюблена ваша приправа до фаршу;
- трохи зелені петрушки;
- часник – за смаком.
Спосіб приготування
У миску просіюємо (обов’язково!) борошно. Кількість борошна може трохи збільшитись у процесі приготування. Це залежить від якості клейковини вашого борошна. Якщо муки дати забагато, тісто буде тверде! Тут краще дати трохи менше муки, ніж забагато. Починайте з 450 г, а якщо будете бачити, що зовсім рідке і не замішується, тільки тоді додавайте.
У борошні робимо поглиблення. Насипаємо сіль, цукор (обов’язково!), жовтки та розтоплене не гаряче вершкове масло. Вливаємо холодну воду. Замішуємо спочатку лопаткою, потім руками еластичне гладке тісто. Місити його – одне задоволення! Ну а якщо місить хлібопічка, то викладаємо всі продукти та вмикаємо режим замісу.
Загортаємо в пакет чи харчову плівку на 30-40 хвилин. Ідеальне тісто готове! Відрізайте невеликий шматочок та формуйте пельмені. Решту тіста тримайте в пакеті, щоб не сохло.
Ліпимо пельмені звичним вам способом, у кожного він свій. Залишимо кілька рекомендацій, можливо вони комусь знадобляться.
Лайфхак для соковитості фаршу. Частину нарізаної цибулі злегка тушкуємо на вершковому маслі й охолодженим додаємо до фаршу. Решту половини натираємо на тертці. Заправляємо сумішшю приправ, обов’язково додаємо пажитник. Дуже смачна приправа, що надає горіховий смак м’ясу. Ну і часник не забудьте!
Відварюємо пельмені у підсоленій воді з додаванням лаврового листа та кількох горошин перцю. Пельмені тримають форму, не набухають і не розклеюються. На смак тісто ідеально гладке! Подаємо з олією, сметаною. Також чудовим варіантом буде збризкати оцтом і посипати зеленню!