Розповімо вам рецепт м’ясного рулету з рульки, чудова заміна ковбасі. Готується дуже просто, а результат тішить своїм смаком та виглядом.
Для приготування знадобиться:
- рулька свиняча – 1,3 кг;
- сіль – 1 ст.л. з гіркою;
- морква – 1 шт;
- цибуля – 1 шт;
- лавровий лист – 3 шт;
- запашний перець – 5 шт;
- перець чорний мелений – за смаком;
- часник – 3 – 4 зуб;
- гірчиця – 1 ст.л.
Процес приготування
Отже, рульку добре промиваємо під проточною водою. Кладемо в каструлю заливаємо водою приблизно 2,5 літра, додаємо сіль, з розрахунку 1 ст. л. на 1 кг рульки, лавровий лист, запашний перець, цибулину, моркву, закриваємо кришкою та варимо до готовності на повільному вогні.
Після закипання через 2 години, рулька буде готова, коли м’ясо добре відходитиме від кістки. Як рулка буде готова, даємо їй трохи охолонути.
Бульйон використовуємо для перших страв чи соусів, можна заморозити, потім коли потрібно дістати та використати.
Як рулька трохи охолоне дістаємо, кладемо на дощечку застелену харчовою плівкою, прибираємо кістку, розподіляємо м’ясо, дрібку солі, зверху кладемо часник пропущений через прес для часнику 3-4 зубчики і змащуємо гірчицею 1 ст.л. або до смаку.
Загортаємо рулет і забираємо в холодильник до застигання. Смачного!