Смачне та розсипчасте печиво до чаю за 30 хв: такий десерт точно оцінять усі домашні, особливо дітки

Просте та дуже швидке у приготуванні домашнє печиво до чаю. Воно виходить хрустким і розсипчастим. Таке домашнє печиво чудово підходить для приготування на кожен день, тим більше, що воно готується досить швидко. Вже через 30-40 хвилин у вас на столі красуватиметься тарілочка найсмачніших ласощів до чашки чаю, кави або склянки молока. Такий десерт точно оцінять усі домашні, особливо дітки.

Приготувати це домашнє печиво дуже просто. Та й продукти знадобляться звичайнісінькі. Тісто в цьому рецепті готове до роботи одразу, що значно заощаджує час. Якщо у вашій родині люблять похрумтіти печінками, то рекомендуємо готувати відразу подвійну або потрійну порцію.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 150 г;
  • цукор – 50 г;
  • крохмаль – 25 г;
  • масло вершкове – 75 г;
  • сіль – щіпка;
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л;
  • ванільний цукор – 8 г;
  • яйце – 1 шт.

Спосіб приготування

У миску, в якій замішуватимемо тісто, кладемо 75 г олії кімнатної температури, висипаємо 50 г цукру, 8 г ванільного цукру і дрібку солі. Ложкою перетираємо олію з цукром. У цю суміш додаємо 1 яйце та перемішуємо.

Сюди ж додаємо 25 г крохмалю, розпушувач для тіста та борошно. Борошно додайте в кілька підходів, щоразу добре перемішуючи спочатку ложкою, а потім руками. Бо борошно у всіх різне його може знадобитися трохи менше чи більше. Все вимішуємо до отримання м’якого, однорідного тіста.

Готове тісто розділяємо на шматки вагою приблизно по 30 г. Кожен із шматочків тіста розкочуємо в тонку ковбаску довжиною приблизно 20 см.

Цю ковбаску скручуємо з двох сторін у равлик. З цієї норми тіста виходить 12 штук печива. Для великої родини одразу робіть як мінімум 2 норми.

Підготовлене печиво відразу ж перекладаємо на лист, застелений пергаментним або тефлоновим папером. Печиво ставимо у розігріту духовку до 180 град. Випікаємо приблизно 15 хвилин. Готове печиво посипаємо цукровою пудрою та подаємо на стіл.

You cannot copy content of this page