Тепер будете готувати деруни тільки за цим рецептом, виходить дуже смачно, а вся справа в секретному інгредієнті.
Для приготування нам знадобиться картопля чотири штуки. Чистимо її і натираємо на великій тертці, з такої кількості картоплі виходить приблизно 10 дерунів, але якщо потрібно приготувати більше, то сміливо збільшуйте всі інгредієнти вдвоє!
Після того, як натерли картоплю, її потрібно посолити і залишити хвилин на 5-6, щоб картопля пустила сік. Її потрібно добре віджати.
Потім беремо цибулю, на таку кількість картоплі знадобиться 1/2 цибулини. Цибулю натираємо на великій тертці прямо у миску картоплі. Це надасть дерунам соковитості, вони будуть ще смачніші, а так само цибуля не дасть картоплі швидко потемніти.
Ще додаємо до дерунів пару зубчиків дрібно натертого часнику, це надає особливої пікантності, але ви можете не додавати, все за бажанням. Також обов’язково додаємо яйце – 1 шт, чорний мелений перець за смаком та сіль за смаком. Перемішуємо і кладемо в миску чотири столові ложки борошна. Ще раз добре перемішуємо, щоб не було грудочок від борошна.
От пришла черга секретного інгредієнта, він надає дерунам особливу родзинку, мабуть, що мало хто так пробував, але запевняємо, вам сподобається! Візміть копчений сир Чечіл (можна взяти інший копчений сир) і натиріть його на дрібній тертці, додайте в миску до решти інгредієнтів та переміайте.
Сильно розігріваємо сковороду, наливаємо олію та смажимо деруни. Обсмажуємо з кожного боку до золотистої скоринки.