Дуже смачна закуска “Королева столу” із скумбрії, яка стане хітом святкового столу

Така закуска стане хітом будь-якого застілля. Яскрава, святкова та неймовірно смачна скумбрія “Королева столу”. Виглядає по-справжньому красиво, яскраво та святково. І на смак така закусочка просто чудова.

Для приготування знадобиться:

  • скумбрія – 2 шт
  • морква – 2 шт;
  • цибуля- 1 шт;
  • чорнослив – 100 г;
  • петрушка, кріп – невеликі пучки;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • свіжомолотий коріандр – 2 щіпки;
  • швидкорозчинний желатин – 2 ч.л;

Заливка:

  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 200 мл;
  • сіль – щіпка;
  • чорний мелений перець;
  • приправа для риби – 1 ч.л.

Приготування

Скумбрію чистимо і обробляємо на філе. Для рецепту знадобиться 2 риби та 4 філе відповідно. Форму вистилаємо пергаментом, добре змащуємо вершковим маслом і, першим шаром, викладаємо моркву кружальцями.

Другим шаром укладаємо філе, злегка присипаємо сіллю, меленим перцем, коріандром та швидкорозчинним желатином. Далі присипаємо шаром дрібно нарізаного чорносливу, цибулі, тертої моркви, рубаної зеленню петрушки та кропу.

Зверху накриваємо рибою і робимо ще один шар: солимо, перчимо, присипаємо желатином, чорносливом, цибулею та тертою морквою.

В ємність вбиваємо яйця, сіль, чорний перець, будь-яку приправу для риби, збиваємо до однорідності, вливаємо молоко і ще раз ретельно перемішуємо. Ні смаку, ні присмаку молока у готовій страві не буде, за це можна не переживати!

Заливаємо молочну суміш у форму так, щоб при натисканні вилкою вона злегка виділялася і виявлялася назовні. Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

Після запікання остудити прямо у формі до кімнатної температури, а потім прибирати в холодильник на 6-8 годин. Після виймаємо з форми, прибираємо пергамент, нарізаємо і можна куштувати!

Поєднання для багатьох незвичайне, але дуже вдале! Виходить дуже смачна закуска! Для святкового застілля ідея на мільйон!

Виглядає яскраво, красиво та по-справжньому святково! Закуска чудово тримає форму, не кришиться і не розвалюється. Ну, а на смак, просто чудово! Рекомендуємо готувати, куштувати та дивувати родину за святковим столом! Любителі риби (та й не тільки вони) точно будуть у захваті!

You cannot copy content of this page