Приготуємо салат “Королівська шуба”. Цю назву він отримав по праву. Дуже смачний салат на святковий стіл.
Що потрібно для приготування:
- сьомга с/с – 200 – 250 г;
- картопля – 3 – 4 бульби;
- морква – 2 – 3 шт;
- буряк – 1 – 2 шт;
- яйця – 4 шт;
- майонез – до смаку;
- ікра червона – 100 г (або за смаком).
Процес приготування
Спочатку відваримо овочі, картоплю, моркву. Відваримо яйця. 1 середню цибулину поріжемо дрібними кубиками, злегка помнемо руками, додамо 0,5 ч.л цукру, 1 ст. л оцту 9%, перемішуємо і залишимо маринуватися на 5 хвилин (якщо взяти червону салатну цибулю, то цей етап можна згаяти).
Беремо слабосолону сьомгу 250 гр, можна купити готову, але краще засолити самому, виходить смачніше і набагато дешевше.
Приступаємо до збирання салату:
- шар – червона риба кубиками;
- шар – маринована цибуля;
- шар – відварена картопля на тертці, майонез;
- шар – морква на тертці, майонез;
- шар – яйця натираємо на крупній тертці, майонез;
- шар – буряк тертий на великій тертці, майонез;
- шар – прикрашаємо червоною ікрою, але можете вибрати те що самі бажаєте.
Даємо салату настоятися і подаємо до столу. Цей салат також відмінно підійде до новорічного столу.
Багато хто не любить присмак вареної моркви в салаті, якщо збризкати моркву соком свіжого лимона, смак зміниться на краще.
Замітка!
Багато хто не любить присмак вареної моркви в салаті, якщо збризкати моркву соком свіжого лимона, смак зміниться на краще.