Готуємо дуже смачне м’ясо в духовці, вам знадобиться мінімум посуду, адже все за вас зробить духовка! Можна їсти і в холодному, і гарячому вигляді, і для бутербродів підійде. І на святковий стіл подати не соромно.
Необхідні інгредієнти для приготування:
- м’ясо філе (карбонад) – 1,2 кг;
- цибулина – 3-4 шт;
- оцет 9% – 2 ст.л;
- рослинна олія – 2 ст.л;
- сіль – 2 ч. л. (20 гр);
- приправа до м’яса – 1 год;
- базилік – за смако;
- мускатний горіх – за смаком.
Приготування
Для початку замаринуємо цибулю. Наріжемо цибулю півкільцями, додамо оцет 9%, перемішаємо, нехай маринується, а поки займемося м’ясом.
Беремо шматок м’яса, у мене карбонат, якщо взяти пожирніше, готове м’ясо вийде ще соковитіше. Змащуємо м’ясо рослинною олією, можна руками або за допомогою пензлика.
Приготуємо ароматну суміш: у миску додамо сіль та спеції, приправу до м’яса, трохи мускатного горіха та сушеної зелені базиліка, перемішуємо. Натираємо шматок м’яса сумішшю, що вийшла.
Фольгу складаємо в 2 шари, викладаємо половину цибулі, на цибулю кладемо м’ясо, зверху залишки цибулі. Загортаємо добре фольгу і залишаємо на 3-4 години маринуватися.
Потім кладемо м’ясо на лист і відправляємо в духовку на 1,5 години, готуємо при 200 градусах.