Три прості рецепти соковитих і ситних овочевих котлет

Готуємо соковиті і ситні котлети. Однак цього разу альтернативою м’ясу, стануть овочі. Додаючи улюблені спеції і продукти, приготуємо ароматну і по-справжньому смачну вечерю.

Овочеві котлети з капусти

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 800 г;
  • цибуля ріпчаста – 200 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 100 г;
  • базилік сушений – 1 ч. л;
  • сіль – 1 ч. л;
  • перець чорний, перець червоний гострий мелений – за смаком;
  • олія соняшникова (для смаження) – 4-5 ст. л.

Приготування

З капусти зняти верхні листки і вирізати качан. Нашаткувати капусту смужками, які будуть трохи тонше, ніж ті, які у вас виходять для борщу. Закип’ятити 1 л. води і викласти в каструлю подрібнену капусту. Поставити каструлю на сильний вогонь, а після закипання зменшити його і варити овоч під кришкою 10-15 хвилин. В кінці капусту відкинути на друшляк і остудити.

Цибулю і часник очистити, подрібнити, обсмажити на сковороді протягом 5 хвилин. Капусту, що остигнула, віджати, позбавляючись від рідини, перекласти в глибоку миску і додати цибулю з часником. Збити яйце, всипати суміш перців і базилік, а також борошно. Вимісити капустяну масу і залишити на 5 хвилин, потім знову перемішати.

Викладати сформовані кульки на розігріту сковороду з соняшниковою олією, смажити з кожного боку по 5 хвилин.

Овочеві котлети на сковороді

Інгредієнти:

  • овочі заморожені (суміш) – 250 г;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 2,5 ст. л;
  • олія соняшникова – 50 мл;
  • сіль – за смаком.

Приготування

Овочеву суміш викласти в каструлю, залити крутим окропом, поставити ємність на вогонь і варити 3-5 хвилин. По готовності овочі відкинути на друшляк, дістати найбільші шматки і подрібнити їх. Потім перекласти суміш в миску, додати яйце, борошно і сіль. Суміш перемішати, викласти столовою ложкою тісто на розігріту сковороду. Смажити з кожного боку по 5 хвилин.

Котлети з картоплі без м’яса з рисом

Інгредієнти:

  • картопля – 360-380 г;
  • рис круглий – 70 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля ріпчаста – 100 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • сухарі панірувальні – 3-4 ст. л;
  • масло рослинне (для смаження) – 2-3 ст. л.

Приготування

Рис промити, відварити зручним для вас способом. Картоплю очистити, нарізати великими шматками, залити водою і варити протягом 20-30 хвилин. По готовності картоплю потовкти в пюре і остудити.

Цибулю і моркву очистити, подрібнити, смажити на сковороді 8-10 хвилин. У глибокій мисці з’єднати цибулю, моркву, картоплю і рис, додати сіль і перець. Панірувальні сухарі висипати на окрему тарілку, обваляти в ній кульки, сформовані з картопляної маси. Обсмажити котлети на сковороді з маслом по 5 хвилин з кожного боку.

Вбити в миску яйце, кабачкову масу посолити, поперчити, перемішати і потім додати борошно, знову перемішати. Сформувати вологими руками котлети, обваляти в панірувальних сухарях. Викласти на розігріту сковороду і смажити з кожного боку по 5 хвилин.

Ось такі три рецепти смачних котлет на будь-який смак.