Кутю з вином традиційно готують на Житомирщині. Якщо ви ще не чули про рецепт куті з вином тоді, ось вам цей оригінальний рецепт, спробуйте кутю по-Житомирськи.
Для приготувння куті з вином знадобиться:
- Пшениця 400 г;
- Мак 150 г;
- Родзинки 70 г;
- Курага 60 г;
- Волоські горіхи, очищені 100 г;
- Мед 2 ст. л;
- Вино червоне, солодке 40 мл.
Спосіб приготування куті з вином
Пшеничну крупу залийте холодною водою і залиште як мінімум на 2 години (краще на ніч).
Потім крупу добре промийте під проточною водою. Залийте свіжою водою, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні до готовності (близько 1 години).
Мак запарте кип’ятком на 10-15 хвилин. Потім рідину злийте, а мак перетріть з цукром до білого у ступці або блендері.
Родзинки і курагу замочіть у гарячій воді на 10 хвилин. Курагу наріжте шматочками. Ядра горіхів грубо посічіть.
До готової каші додайте мак, сухофрукти, горіхи і добре перемішайте. Перед подачею до столу додайте вино, змішане з медом, і ще раз розмішайте.