Рецепт ідеального тіста для пельменів. Навіть після розморожування не рветься, тримає форму і залишається м’яким після варіння

Пропонуємо вам рецепт правильного тіста для пельменів. І навіть після розморожування пельмені не втрачають привабливого вигляду і варяться без жодних пошкоджень. Таке тісто підійде також для вареників і для хінкалі.

Необхідні інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 3,5 скл;
  • Яйце – 1 шт;
  • Вода – 1 скл;
  • Сіль – 0,5 ч. л;
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.

Процес приготування

Для початку у глибоку миску просіюємо борошно. Додаємо сіль і розбиваємо яйце. Туди ж додаємо олію. Усе ретельно перемішуємо. Обережно вливаємо окріп і тісто. 

Тепер старанно перемішуємо масу. Повинне вийти дуже ніжне тісто. Щоб продовжувати формувати пельмені слід залишити місиво на деякий час, щоб воно трохи остигло.  

Коли час вийде, беремося вимішувати тісто до однорідності. Можна замісити в мисці або перекласти на стіл (як вам зручно). Борошно на стіл розпорошувати не варто: такий тип тіста не липне до поверхні. 

Це тісто чудово підходить для пельменів, вареників і навіть хінкалі. Також поєднати з ним можна будь-яку начинку. Із солодкого я використовую ягоди чи сир, із солоного – м’ясо, картоплю і капусту.

Також я люблю оригінальні подачі пельменів. Тож, доки вони варитимуться, пропоную зробити пікантний соус. Видавіть сік лимона, додайте ложку діжонської гірчиці, суміш перців та трохи олії. Тепер зливаємо воду з готових пельменів. І поливаємо їх нашим соусом. 

You cannot copy content of this page