Сьогодні поділимося з вами рецептом маринаду, який перетворить рибу на улюблену вашу страву. Чудово впишеться така риба на святковому столі.
Для приготування маринаду нам знадобиться:
- свіжоморожена скумбрія – 2 шт.;
- цибуля – 5 шт.;
- кам’яна сіль – 1 ст. л.;
- харчовий 9% оцет – 50 грамів;
- зернятка коріандру – 2/3 чайної ложки;
- зернятка гірчиці – 2/3 чайної ложки;
- лаврове листя – 2-3 шт.;
- перець запашний, горошком – 10-12 шт.;
- рослинна олія – 120-140 грамів;
- бджолиний мед чи цукор – 1 столова ложка;
- перець чорний горошком – 10-12 шт.;
- кетчуп або томатна паста – 4 столові ложки.
Процес приготування
Розморозити рибу, але не до кінця. Випатрайте її, відокремте хвіст і голову і наріжте шматочками завтовшки 2 см. Наріжте на півкільця цибулю.
Дно ємності вистеліть шаром цибулі, викладіть на неї щільно шар риби, зверху накрийте шаром цибулі, знову риба, а в кінці цибуля.
В окремій ємності змішайте спеції з оцтом, олією, сіллю, томатною пастою або кетчупом. Доведіть все на вогні до кипіння, нехай залишиться на 30 секунд, а потім відставте, щоб повністю охолонуло.
Залийте охолодженим маринадом скумбрію і відправте в холодильник на 24 години.