Вважається, що пончики робити і довго і складно. Однак ми хочемо поділитися з вами рецептом, завдяки якому гарячі та повітряні пончики стоятимуть на столі вже за 15 хвилин.
Для приготування нам знадобиться:
- борошно – 0,45 кг;
- кефір – 0,25 л;
- цукор – 2 столові ложки;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- яйце – 1 шт;
- сода – ½ чайної ложки;
- олія – 3 столові ложки (в тісто) та невелика кількість для смаження;
- сіль за смаком;
- цукрова пудра (для посипання).
Спосіб приготування
У мисці змішують кефір, куряче яйце, олію, цукровий пісок і сіль. Склад доповнюють попередньо просіяним борошном.
Інгредієнти змішують – має вийти м’яке тісто. Заготівлю розкочують. Товщина пласта становить приблизно 1 см. Кружочки вирізають за допомогою склянки або іншого зручного пристосування.
Кружочки залишиться обсмажити до золотистого кольору та посипати цукровою пудрою.