Томатний соус домашнього приготування – потрібна та постійно затребувана заготівля на зиму.

Томатного соусу багато не буває: чим більший запас соусу, тим краще. Тому раджу запастися домашнім соусом, тому що відшукати хорошої якості томатний –#соус у магазині з кожним роком стає складніше і складніше.Смачнющий соус , який швидко і легко готується 👌

🍃ІНГРЕДІЄНТИ:

2 кг.помідори

400 гр. перець солодкий червоний

1 шт. перець гіркий

200 гр. цибуля

500 гр.яблук кислих

6 шт. зубчиків часнику

🍃СПЕЦІЇ :

75гр. цукор

30 гр. сіль

0,5 ч.л. мелений коріандр

0,5 ч.л. мелена кориця

0,5 ч.л. суміш перців

1/4 ч.л. мускатний горіх

лаврове листя мелене

30 мл. оцет яблучний 6 %

🍃Всі підготовлені овочі , часник та яблука ріжемо кубиками і висипаємо в каструлю з товстим дном . Варимо 30 хв. Коли овочі стануть м’якими нам потрібно забрати зайву рідину . Для цього зверху на овочі ставимо друшляк , втискаємо в суміш овочів і кружкою вичерпуємо зайву рідину . Густу суміш овочів перебиваємо занурювальним блендером та перетираємо на металеве густе сито . Виливаємо в каструлю ,

додаємо цукор ,сіль та спеції . Після закипання варимо 5 хв , додаємо 30 мл. оцет 6% яблучний , перемішуємо і розливаємо по стерильних баночках , закручуємо кришками . Кришки твіст кип’ятимо 3-5 хв.

Вихід : ~ 2 л.

Смачного !

You cannot copy content of this page