Томатного соусу багато не буває: чим більший запас соусу, тим краще. Тому раджу запастися домашнім соусом, тому що відшукати хорошої якості томатний –#соус у магазині з кожним роком стає складніше і складніше.Смачнющий соус , який швидко і легко готується
ІНГРЕДІЄНТИ:
400 гр. перець солодкий червоний
1 шт. перець гіркий
200 гр. цибуля
500 гр.яблук кислих
6 шт. зубчиків часнику
СПЕЦІЇ :
75гр. цукор
30 гр. сіль
0,5 ч.л. мелений коріандр
0,5 ч.л. мелена кориця
0,5 ч.л. суміш перців
1/4 ч.л. мускатний горіх
лаврове листя мелене
30 мл. оцет яблучний 6 %
Всі підготовлені овочі , часник та яблука ріжемо кубиками і висипаємо в каструлю з товстим дном . Варимо 30 хв. Коли овочі стануть м’якими нам потрібно забрати зайву рідину . Для цього зверху на овочі ставимо друшляк , втискаємо в суміш овочів і кружкою вичерпуємо зайву рідину . Густу суміш овочів перебиваємо занурювальним блендером та перетираємо на металеве густе сито . Виливаємо в каструлю ,
додаємо цукор ,сіль та спеції . Після закипання варимо 5 хв , додаємо 30 мл. оцет 6% яблучний , перемішуємо і розливаємо по стерильних баночках , закручуємо кришками . Кришки твіст кип’ятимо 3-5 хв.
Вихід : ~ 2 л.
Смачного !