Якщо Ви підбираєте легкий, смачний і водночас простий у приготуванні салат до столу, то я рекомендую звернути увагу на цей простий і смачний рецепт. Заправляти такий салат бажано ароматною олією, щоб надати страві колорит сільської кухні.
Інгредієнти:
- Капуста квашена – 300 г
- Картопля – 300 г (3 шт.)
- Цибуля ріпчаста – 80 г (2 невеликих)
- Олія соняшникова – 3 ст. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
Для маринаду:
- Вода – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 1 ст. ложка
- Цукор – 1 ч. ложка
- Сіль – 0,5 ч. ложки
Приготування:
Насамперед необхідно відварити картоплю в мундирах. Для цього бульби картоплі ретельно вимийте твердою стороною чистої кухонної губки. Перекладіть картоплю в каструльку і залийте холодною водою (500 мл).
Поставте каструльку з картоплею на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшіть нагрівання до мінімуму і варіть картоплю до готовності приблизно 20 хвилин (час варіння залежить від сорту і розміру). Готова картопля повинна легко протикатися вилкою.
Картоплю витягніть з відвару і залиште остигати. Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями.
Перекладіть цибулю в миску і залийте кип’яченою водою кімнатної температури. Додайте оцет, сіль та цукор. Перемішайте та залиште цибулю маринуватися на 10 хвилин. Відкиньте цибулю на сито, дайте стекти маринаду.
Картоплю, яка остигнула, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Перекладіть картоплю в миску. Квашену капусту відіжміть від розсолу і покладіть до картоплі. Якщо капуста довга, то можна розрізати на більш короткі сегменти.
Сюди ж відправте мариновану цибулю. Заправте салат чорним меленим перцем і ароматною олією. Перемішайте. Салат з картоплею, квашеною капустою та маринованою цибулею готовий. Смачного!