Болгарський перець з часником – це приголомшливо апетитна закуска

Приголомшлива заготовка на зиму з часником! Його можна додавати в різні салати і супи.

Також яскраве частування не соромно подати до святкового столу. Загалом, раджу приготувати – не пошкодуєте!

Інгредієнти:

На 1 літр води:

  • Болгарський перець
  • Зелень – 1 пучок
  • Часник – 10 зубків або приблизно 1 головка
  • Соняшникова олія – 250 мл
  • Цукор – 1 стакан
  • Оцет 9% – 250 мл
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Чорний перець (горошком) – 5 шт
  • Лавровий лист – 2 шт (необов’язково)

Приготування:

Очистіть болгарський перець (видаліть плодоніжки, витягніть насіння). Наріжте великими смужками.

Роздавіть часник широкої стороною ножа і дрібно наріжте ножем.

Дрібно наріжте свіжий вимитий кріп або петрушку.

Простерилізуйте банки і кришки.

Приготуйте маринад. Змішайте в каструльці воду, соняшникову олію, цукор, сіль і лавровий лист. Поставте каструлю на вогонь і доведіть маринад до кипіння. Як закипить, влийте оцет.

Перцю потрібно брати стільки, щоб маринад повністю (або майже повністю) його накривав. Викладіть в маринад перець і варіть його протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.

Коли всі банки будуть заповнені перцем, влийте маринад (у мене банки літрові).

Прикрийте банки кришками і поставте банки на стерилізацію (на водяній бані). Літрові банки потрібно стерилізувати протягом 20 хвилин.

Потім дістаньте банки і закрутіть залізними кришками (можна гвинтовими). Переверніть банки на кришки і переконайтеся, що вони не підтікають. Залиште в такому положенні для охолодження.

You cannot copy content of this page