Це відмінна самостійна закуска до м’ясних, рибних страв. Соковитий, пряний, апетитний, ніжний, злегка гостроватий, трохи солодкий – все це буряк маринований.
Швидко натерти до салату”Шуба”і вже готово.Також нарізати до венігрету або до будь якого іншого салатику .Навіть порізати на кілечка з кунжутом та олійкою також смачно))
Приготування:
Зварити середнього розміру буряки.Залишити у цій же воді,щоб повністю вистигли.
Почистити ,порізати на шматочки і закласти у банки.
На дно банки кілька горошин перцю і лавр.листочок.
2л.води
200гр цукру
Далі робимо маринад:
2ст.л солі середні
200гр.оцту9%
Закип’ятити і залити буряки у банках.
Ставимо стерелізувати у теплу воду.З моменту закіпання води 0,5 л банку 15хв, 1л.банку 25хв.
Закручуємо і перевертаємо банки.НЕ утеплювати!!!
Вистачає цього маринаду на 6л.баночок(залежно,як ви накладете банку буряками)