Буряк маринований – дуже смачна холодна закуска, яка стане справжньою знахідкою для будь-якої господині.

Це відмінна самостійна закуска до м’ясних, рибних страв. Соковитий, пряний, апетитний, ніжний, злегка гостроватий, трохи солодкий – все це буряк маринований.

Швидко натерти до салату”Шуба”і вже готово.Також нарізати до венігрету або до будь якого іншого салатику .Навіть порізати на кілечка з кунжутом та олійкою також смачно))

Приготування:

Зварити середнього розміру буряки.Залишити у цій же воді,щоб повністю вистигли.

Почистити ,порізати на шматочки і закласти у банки.

На дно банки кілька горошин перцю і лавр.листочок.

2л.води

200гр цукру

Далі робимо маринад:

2ст.л солі середні

200гр.оцту9%

Закип’ятити і залити буряки у банках.

Ставимо стерелізувати у теплу воду.З моменту закіпання води 0,5 л банку 15хв, 1л.банку 25хв.

Закручуємо і перевертаємо банки.НЕ утеплювати!!!

Вистачає цього маринаду на 6л.баночок(залежно,як ви накладете банку буряками)

You cannot copy content of this page