Коли в приміщенні, де ви зберігаєте картоплю чи бульби квітів, наприклад жоржин, багато вологи, вони вже в грудні починають пускати паростки. Чи потрібно їх обламувати або обрізати? Однозначно, так.
Якщо цього не зробити, паростки ростимуть далі, забираючи у бульби сили й корисні речовини. Місця зрізу присипте попелом.
Але щоб не прийшлося цього робити, краще подбати про оптимальні умови зберігання. Способи зберігання є різні. Якщо це квіти, то можна їх у підвалі в просушеній хвойній тирсі, в сухому піску або торфі. Або ж просто розкласти так, щоб бульби не торкалися одна одної.
Невелику кількість посадкового матеріалу квітів можна розмістити у відсіку для овочів, попередньо загорнувши спочатку в газету, а потім у пакет.
Картоплю треба зберігати при температурі 5-8 градусів, але щоб була вентиляція.