Дуже простий рецепт капусти, яка виходить з солодко-солоним смаком, хрустка і ароматна.

Ви легко зможете приготувати таку смачну квашену капусту і їсти улюблений салат всю зиму. Також із квашеної капусти можна приготувати багато різноманітних страв Найпростіша і смачна квашена капуста! Соковита, пружна, хрумка, вітамінна.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – качан;
  • морква – 2 шт;
  • вода – 2 л;
  • сіль – 3 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л;
  • спеції і прянощі за смаком.

Приготування:

Капусту шаткуємо так, як вам подобається. Моркву тремо на грубій терці.

Змішуємо капусту і моркву і перетираємо масу руками, утрамбовуємо все в банку.

Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю. Охолоджуємо.

Заливаємо капусту, роблячи дірки ручкою ложки. Наливаємо води багато, щоб вона текла через шийку.

Ставимо банку в піддон і залишаємо так на 2 доби, періодично робимо проколи в капусті, щоб виходило повітря.

Порада: проколи роблять не тільки для повітря, але і для того, щоб разом з ним виходила гіркота капусти.

На третю добу зливаємо маринад за допомогою капронової кришки з дірочками.

Додаємо в розсіл 2 столові ложки цукру і заливаємо маринад назад в капусту, накриваємо кришкою і ставимо банку в холодильник на добу.

Тепер можна пробувати, додавши в капусту цибулю, рослинне олію, можна ще кріп.

You cannot copy content of this page