Квашена капуста – одна з улюблених закусок українців. Найпростіша і смачна квашена капуста! Соковита, пружна, хрумка, вітамінна.
Інгредієнти:
- капуста білокачанна – качан;
- морква – 2 шт;
- вода – 2 л;
- сіль – 3 ст.л;
- цукор – 2 ст.л;
- спеції і прянощі за смаком.
Приготування:
Капусту шаткуємо так, як вам подобається. Моркву тремо на грубій терці.
Змішуємо капусту і моркву і перетираємо масу руками, утрамбовуємо все в банку.
Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю. Охолоджуємо.
Заливаємо капусту, роблячи дірки ручкою ложки. Наливаємо води багато, щоб вона текла через шийку.
Ставимо банку в піддон і залишаємо так на 2 доби, періодично робимо проколи в капусті, щоб виходило повітря.
Порада: проколи роблять не тільки для повітря, але і для того, щоб разом з ним виходила гіркота капусти.
На третю добу зливаємо маринад за допомогою капронової кришки з дірочками.
Додаємо в розсіл 2 столові ложки цукру і заливаємо маринад назад в капусту, накриваємо кришкою і ставимо банку в холодильник на добу.
Тепер можна пробувати, додавши в капусту цибулю, рослинне олію, можна ще кріп.