Дуже смачна маринована капуста: простий та швидкий рецепт, жодних зусиль та навичок не потрібно

Дуже простий та швидкий рецепт маринованої капусти. Жодних зусиль та спеціальних пристосувань. І жодних навичок тут також не потрібно. Можна готувати хоч щотижня) Салат з’їдається дуже швидко. Можна подавати до м’яса або просто з картоплею.

Для приготування буде потрібно:

  • капуста – 1 кг;
  • морква – 1 шт;
  • часник – 5-6 зуб.

Маринад:

  • вода – 1 л;
  • сіль – 1 ст.л. (З гіркою);
  • цукор – 2 ст.л. (З гіркою);
  • оцет 9% – 100 мл;
  • перець запашний (горошком) – 7-8 шт;
  • лавровий лист – 2 шт.

Спосіб приготування

Капусту нарізаємо на квадратики. Але, за бажання, можна нашаткувати дрібно або, навпаки, крупно нарізати.  Моркву нарізаємо кружальцями.

Порада!

Капусту бажано брати зимових сортів – вона тоді смачніша і хрустка.

Викладаємо на дно банки трохи нарізаної капусти, потім пару зубчиків часнику та моркву. Знову капуста та морква. Так наповнюємо банку. Сильно щільно заповнювати не потрібно. Можна додати до банки ще солодкий перець – теж смачно. А якщо хочеться гостренького, можна додати кілька кілець гострого перцю.

Для маринаду доводимо до кипіння літр води, додаємо сіль, цукор, запашний перець горошком та лавровий лист. Коли закипить, вимикаємо вогонь і додаємо оцет. Відразу знімаємо з вогню і заливаємо підготовлену капусту гарячим маринадом.

Даємо охолонути на столі. І все! Капусту можна куштувати. Але, звичайно, вона стане набагато смачнішою, якщо постоїть у холодильнику ще хоча б пару днів.

Зберігається така капуста у холодильнику до двох місяців. Але, повірте, так вона надовго не затримається. При подачі полийте салат олією.