Дуже смачне куряче філе з картоплею в духовці. М’ясо виходить ніжне та соковите

Сьогодні готуємо куряче філе по-французьки. Простий і дуже смачний рецепт для тих, хто не має багато часу на готування.

Для приготування нам знадобиться:

  • куряче філе – 900 г;
  • цибуля – 2 шт;
  • картопля – 4 шт;
  • сир – 200 г;
  • сметана – 3 ст.л;
  • майонез – 3 ст.л;
  • часник – 2 зубчики;
  • олія – ​​2 ст.л;
  • сіль, перець, спеції – за смаком.

Спосіб приготування

Насамперед куряче філе розрізаємо вздовж на дві частини. Потім кожен шматочок трохи відбиваємо з двох сторін. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а картоплю тонкими кружальцями.

Змащуємо лист рослинною олією і відправляємо туди нашу нарізану цибулю. Цибулевий аромат просочить м’ясо і зробить його особливо апетитним.

Якщо не любите цибулю, замість неї покладіть кружечки картоплі. На цибулю викладаємо курячі грудки, підсолюємо, додаємо перець і спеції для курки за смаком.

Зверху шар картоплі, додаємо сіль, чорний перець, зверху поливаємо олією приблизно одну столову ложку.

Тепер залишилося приготувати сирний соус: натираємо на великій тертці сир, додаємо сюди 3 столові ложки сметани та 3 столові ложки майонезу.

Майонез та сметану можна замінити на йогурт. Додаємо 2 зубчики часнику і все добре перемішуємо. Залишилося викласти сирну масу поверх картоплі та розрівняти.

Замітка!

При бажанні можна також додати шар помідорів і печериць.

Коли все готове, ставимо в розігріту духовку і готуємо за 180 градусів до готовності картоплі приблизно 35-40 хвилин. Орієнтуйтеся за духовкою.

Страва готова, посипаємо нарізаною зеленню та подаємо зі свіжими овочами. М’ясо грудки на такій подушці цибулі виходить дуже соковите і дуже смачне.

You cannot copy content of this page