Пропонуємо вашій увазі дуже смачний рецепт капусти, перевірений роками. Рецепт простий у приготуванні, увечері готуємо, а вранці вже можна їсти. Зберігається така капуста у холодильнику довгий час.
Інгредієнти на три банки об’ємом 1 літр кожна:
- капуста – 1,5 кг;
- солодкий перець – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- часник – 4 зубчики.
- вода – 1 літр.
- рослинна олія – 100 мл.
- оцет 9% – 100 мл.
- сіль – 2 ст.л.
- цукор- 4 ст.л.
- лавровий лист – 4 шт.
- запашний перець – 8 шт.
Процес приготування
Капусту дрібно шаткуємо і перекладаємо в глибокий посуд. Додаємо солодкий перець нарізаний тонкою соломкою, моркву натерту на крупній тертці, дрібно нарізаний часник, добре перемішуємо і розминаємо руками.
У каструлю наливаємо один літр води, додаємо олію, 9% оцет, сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець, все перемішуємо і доводимо до кипіння.
Банки об’ємом 1 літр кожна, добре миємо, обдаємо окропом і наповнюємо підготовленою капустою до верху щільно утрамбовуючи. Заливаємо капусту окропом, закриваємо кришками, даємо охолонути і прибираємо в холодильник на 12 годин.
Через 12 годин капусту вже можна їсти, хоча чим довше вона стоїть, то стає тільки смачнішою!