Дуже смачний рецепт капусти в банках: зберігається така капуста у холодильнику дуже довго

Пропонуємо вашій увазі дуже смачний рецепт капусти, перевірений роками. Рецепт простий у приготуванні, увечері готуємо, а вранці вже можна їсти. Зберігається така капуста у холодильнику довгий час.

Інгредієнти на три банки об’ємом 1 літр кожна:

  • капуста – 1,5 кг;
  • солодкий перець – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • часник – 4 зубчики.
  • вода – 1 літр.
  • рослинна олія – 100 мл.
  • оцет 9% – 100 мл.
  • сіль – 2 ст.л.
  • цукор- 4 ст.л.
  • лавровий лист – 4 шт.
  • запашний перець – 8 шт.

Процес приготування

Капусту дрібно шаткуємо і перекладаємо в глибокий посуд. Додаємо солодкий перець нарізаний тонкою соломкою, моркву натерту на крупній тертці, дрібно нарізаний часник, добре перемішуємо і розминаємо руками.

У каструлю наливаємо один літр води, додаємо олію, 9% оцет, сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець, все перемішуємо і доводимо до кипіння.

Банки об’ємом 1 літр кожна, добре миємо, обдаємо окропом і наповнюємо підготовленою капустою до верху щільно утрамбовуючи. Заливаємо капусту окропом, закриваємо кришками, даємо охолонути і прибираємо в холодильник на 12 годин.

Через 12 годин капусту вже можна їсти, хоча чим довше вона стоїть, то стає тільки смачнішою!