Два прості секрети ідеального картопляного пюре, які повинна знати кожня господиня

Здається, що немає нічого простішого, ніж варена картопля, яку залишиться пом’яти – і начебто пюре буде готове.

Але є дві хитрощі, які можуть змінити уявлення про цю невигадливу страву настільки, що домашні навіть перестануть вимагати м’ясо до гарніру.

Яке має бути картопляне пюре

Це має бути в міру густа, однорідна і без грудок страва. Якихось секретних чи дефіцитних добавок не буде потрібно, головне – справа техніки.

Секрети смачного пюре №1

Все починається з того, що потрібно обрати відповідний сорт. Бажано вибирати бульби жовтого кольору.

Наступний момент теж важливий: помиту картоплю варити кладуть у гарячу воду, а не холодну. Кулінари рекомендують варити її в мундирі. Готову картоплю почистити одразу ще гарячою, тому що якщо вона охолоне, то толкового пюре вже не вийде.

Секрет смачного пюре №2

Пюре заливають не холодним молоком, а гарячим, після чого розминають картоплю.

Що стосується вершкового масла, то його кладуть останнім, у вже готове пюре. Це справа смаку – його можна розтопити і залити їм картоплю, а можна просто покласти кілька шматочків і прикрасити свіжою зеленню.

You cannot copy content of this page