Якщо у Вас є багато перцю чилі, то його можна маринованим заготовити на зиму. В мене рецепт на 2 банки по 0,5 літра.
Інгредієнти:
- 450г – 500г перцю чилі,
- 1 шт. цибуля,
- 4 зубця часнику,
- 4 шт. перець духмяний,
- 4 шт. гвоздики,
- 8 шт. перець чорний горошком, лавровий лист.
Приготування:
Перець чистити від зерен не потрібно. Якщо перець маленький, то накладати в банку цілий, а якщо більший, то порізати кружечками на
1,5см – 2см. На дно банки кладемо цибулю порізану на півкільцями, часник, перець горошком, гвоздику, лавровий лист і перець чилі.
Накладаємо в банку щільно і заливаємо маринадом. Стерилізувати 0,5л банку 5-7 хвилин.
Маринад:
- 200мл води,
- 200мл оцту,
- 200г цукру,
- 1 ст. ложка солі з верхом,
- перець горошком і лавровий лист. Такий перець смакує до м’яса.
Смачного!