Маринувати опеньки можна легко і швидко. Ці гриби прикрасять як святковий стіл, так і вечерю в родинному колі.

Рецепт маринованих опеньків підійде як на будь-який святковий стіл, так і просто на сімейну вечерю. Взагалі маринувати опеньки не складно і займає небагато часу.

Інгредієнти:

1 літр води

2 ст. л. цукор

4 ч. л. Солі

3 шт. лаврового листа

6 горошин запашного перцю

4 шт. гвоздики

½ ч. л. меленої кориці

3 ч. л. оцтової есенції 70 %

Як готувати:

1. Зкип’ятити воду. Висипати сіль і цукор, прокип’ятити до розчинення.

2. Додати лавровий лист і спеції, переварити 3 хвилини. Влити оцт і відразу зняти з вогню. Μаринад готовий.

3. Залити киплячим маринадом готові варені гриби, вложені в стерильні банки. Закатати кришками.