Рецепт маринованих опеньків підійде як на будь-який святковий стіл, так і просто на сімейну вечерю. Взагалі маринувати опеньки не складно і займає небагато часу.
Інгредієнти:
1 літр води
2 ст. л. цукор
3 шт. лаврового листа
6 горошин запашного перцю
4 шт. гвоздики
½ ч. л. меленої кориці
3 ч. л. оцтової есенції 70 %
Як готувати:
1. Зкип’ятити воду. Висипати сіль і цукор, прокип’ятити до розчинення.
2. Додати лавровий лист і спеції, переварити 3 хвилини. Влити оцт і відразу зняти з вогню. Μаринад готовий.
3. Залити киплячим маринадом готові варені гриби, вложені в стерильні банки. Закатати кришками.