Смачний яблучний напій живчик вдома на смак такий самий, як і купований.

Саме зараз розпочинається сезон яблук. Окрім варення та повидла, з них можна приготувати смачний напій «Живчик». Він повністю натуральний, не містить у собі консервантів та різноманітних домішок. Тож такий яблучний сік виходить ще кращим за магазинний.

Приготування:

Потрібно нарізати пластинками відро яблук. Ні очищати, ні вирізати середину з насінням не треба. Просто відрізати червиве чи зіпсоване.

Залити яблука 1,5 відра кип’ятку, накрити кришкою і залишити на ніч. Можна й на довше, але тоді треба кілька разів яблука перемішати.

Після цього яблука вибрати, настій процідити і додати до нього 600 г цукру і 1ч.л лимонної кислоти. Довести до кипіння і розлити в стерилізовані банки.

Виходить приблизно 12 л.

З соковитих яблук напій буде темніший, а з менш соковитих – світліший. Фото з інтернету, бо минуло-річний “Живчик ” випили, а цього року ще не закривала. Нехай смакує!

You cannot copy content of this page