Грибний сезон в самому розпалі, тому в цій статті ми б хотіли поділитися з вами рецептом приготування дуже смачної грибної аджики на зиму.
Для приготування грибної аджики вам знадобиться:
- 1,3 кг відварених лісових грибів (моховички, білі, підосиновики, маслюки);
- 0,5 болгарського перцю;
- 0,5 кг моркви;
- 0,5 кг цибулі ріпчастої;
- 1 склянка олії;
- 1 склянка соусу томатного;
- 4-5 шт.пекучого перцю;
- 4 ст ложки оцту 9% ;
- 2-3 листи лаврового листа;
- сіль, цукор, чорний мелений перець за смаком.
Замітка!
Зауважте, що для рецепту потрібно саме 1,3 кг відварених грибів!
Процес приготування
Овочі та гриби пропустити через м’ясорубку, додати соус, масло, спеції, добре перемішати і варити на повільному вогні 1 годину з моменту закипання, додати 4 стол. ложки оцту 9%, проварити ще 5 хвилин.
Можна додати і часник до смаку. Лаврушку прибрати! Гостроту можете регулювати кількістю пекучого перцю та часнику.
Розкладаємо в гарячому вигляді в стерилізовані банки, накриваємо кришками і прогріваємо в духовці на 100 градусів 30 хвилин, після чого закручуємо.
Після такої обробки банки з аджикою можна зберігати за кімнатної температури.