Готуватимемо дуже смачне та дуже просте яблучне пюре «Ніженка». Назва говорить сама за себе – пюре має ніжний вершковий смак, приємну шовковисту консистенцію та тонкий фруктовий аромат. Таке яблучне пюре можна використовувати, як прошарок коржів для торта, як добавку до оладок і млинців і просто є десертом.
Процес приготування
Беремо 3 кг яблук будь-якого ґатунку. Миємо їх, очищаємо, видаляємо серцевину і нарізаємо на шматочки. Пересипаємо у велику каструлю.
Ставимо на плиту, вливаємо 100 мл води і гасимо під закритою кришкою до м’якості. Періодично яблука необхідно помішувати, щоб вони не підгоріли і приготувалися рівномірно.
Залежно від кислоти та солодощі яблук можна додати трохи цукру. Також за бажанням можна покласти в яблука улюблені спеції, допустимо корицю, імбир, мускатний горіх та зробити смак яскравішим. Але, якщо ви готуєте це пюре вперше, то рекомендуємо спочатку зробити класичний варіант, а вже після експериментувати зі смаками.
Коли яблука стали м’якими і майже всі розварилися, пюруємо їх за допомогою занурювального блендера. Якщо його немає, яблука можна протерти через сито.
Тепер виливаємо сюди банку згущеного молока. Беремо тільки якісне, смачне та густе. І знову ж таки задопомогою блендера доводимо пюре до однорідного стану. Даємо пюре закипіти, зменшуємо вогонь і проварюємо 10 хвилин. Потім розливаємо по стерилізованих банках і закочуємо.
Замітка!
З 3 кг яблук виходить 5 банок по 0,5 л.
Яблучне пюре виходить надзвичайно смачне і надзвичайно ніжне! Їж і зупинитися неможливо! Воно просто розчиняється у роті! А із яким задоволенням таке яблучне пюре їдять дітки!