Готуємо легкий, ніжний та дуже смачний салат: на святковому столі з’їдається пергий

Дуже ніжний, апетитний та дуже смачний салат і при цьому готується зовсім не складно. Цей салат завжди з’їдається на ура, рекомендуємо приготувати.

Необхідні інгредієнти для приготування:

  • 1 куряче філе;
  • цибуля – 1 шт;
  • огірок – 1 шт;
  • сир – 100 г;
  • яйце – 3 шт;
  • сіль перець.

Маринад для цибулі:

  • сіль – 1/2 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • оцет 9% або яблучний оцет – 2 ст.л;
  • вода – 2 ст.л.

Домашній майонез:

  • олія – ​​200 мл;
  • 1 яйце;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сіль – 1/2 ч.л;
  • гірчиця – 1 ч.л;
  • лимонний сік – 1 ч.л.

Спосіб приготування

Насамперед нам знадобиться свіжий огірок, сир, цибуля, відварені яйця та куряча грудка. Філе грудки окупскаємо в киплячу воду і варимо у підсоленій воді 15 хвилин. Залишаємо в бульйоні до повного остигання. Так вона буде дуже соковитою.

Цибулю нарізаємо півкільцями і замаринуємо. Додаємо половину чайної ложки солі, одну чайну ложку цукру, 2 столові ложки яблучного оцту або 9%. І 2 столові ложки води, перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин.

Тим часом нарізаємо брусочками курячі грудки і відправляємо в миску. Також нарізаємо свіжий огірок і теж кладемо в миску.

Сир можна натерти на тертці, але рекомендуємо нарізати брусочками, так сир у салаті відчувається більше. Залишилось нарізати відварені в яйця і відправити в миску до решти інгредієнтів.

В останню чергу додаємо мариновану цибулю (попередньо зливши з неї воду), чорний мелений перець і сіль за смаком. Заправляємо майонезом.

Приготуємо домашній майонез

У банку наливаємо 200 мл. рослинної олії, розбиваємо сюди одне яйце, додаємо одну чайну ложку цукру, пів чайної ложки солі та одну чайну ложку гірчиці.

Опускаємо занурювальний блендер прямо на яйце і починаємо збивати. Як майонез почне густіти і змінювати колір продовжуємо збивати піднімаючи блендер.

Наприкінці додаємо одну чайну ложку лимонного соку, ще раз трохи збиваємо. І домашній класичний майонез “Провансаль” за пару хвилин вже готовий.

Перемішуємо наш салат і перекладаємо салатник. Салат виходить дуже смачний, соковитий та ніжний, всі продукти добре поєднуються між собою.

You cannot copy content of this page