Дуже ніжний, апетитний та дуже смачний салат і при цьому готується зовсім не складно. Цей салат завжди з’їдається на ура, рекомендуємо приготувати.
Необхідні інгредієнти для приготування:
- 1 куряче філе;
- цибуля – 1 шт;
- огірок – 1 шт;
- сир – 100 г;
- яйце – 3 шт;
- сіль перець.
Маринад для цибулі:
- сіль – 1/2 ч.л;
- цукор – 1 ч.л;
- оцет 9% або яблучний оцет – 2 ст.л;
- вода – 2 ст.л.
Домашній майонез:
- олія – 200 мл;
- 1 яйце;
- цукор – 1 ч.л;
- сіль – 1/2 ч.л;
- гірчиця – 1 ч.л;
- лимонний сік – 1 ч.л.
Спосіб приготування
Насамперед нам знадобиться свіжий огірок, сир, цибуля, відварені яйця та куряча грудка. Філе грудки окупскаємо в киплячу воду і варимо у підсоленій воді 15 хвилин. Залишаємо в бульйоні до повного остигання. Так вона буде дуже соковитою.
Цибулю нарізаємо півкільцями і замаринуємо. Додаємо половину чайної ложки солі, одну чайну ложку цукру, 2 столові ложки яблучного оцту або 9%. І 2 столові ложки води, перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин.
Тим часом нарізаємо брусочками курячі грудки і відправляємо в миску. Також нарізаємо свіжий огірок і теж кладемо в миску.
Сир можна натерти на тертці, але рекомендуємо нарізати брусочками, так сир у салаті відчувається більше. Залишилось нарізати відварені в яйця і відправити в миску до решти інгредієнтів.
В останню чергу додаємо мариновану цибулю (попередньо зливши з неї воду), чорний мелений перець і сіль за смаком. Заправляємо майонезом.
Приготуємо домашній майонез
У банку наливаємо 200 мл. рослинної олії, розбиваємо сюди одне яйце, додаємо одну чайну ложку цукру, пів чайної ложки солі та одну чайну ложку гірчиці.
Опускаємо занурювальний блендер прямо на яйце і починаємо збивати. Як майонез почне густіти і змінювати колір продовжуємо збивати піднімаючи блендер.
Наприкінці додаємо одну чайну ложку лимонного соку, ще раз трохи збиваємо. І домашній класичний майонез “Провансаль” за пару хвилин вже готовий.
Перемішуємо наш салат і перекладаємо салатник. Салат виходить дуже смачний, соковитий та ніжний, всі продукти добре поєднуються між собою.