Готуємо мариновані зелені помідори: таких помідорів ви ще не їли, по-справжньому чарівний смак

У цій статі розповімо вам, як з простих зелених помідорів, які з якихось причин не встигли достигнути можна зробити по справжньому смачну заготовку на зиму. Дуже ароматні та апетитні мариновані, кисло-солодкі помідори.

Щоб приготувати зелені помідори знадобиться:

  • помідори, близько 1 кг;
  • лавровий лист, по 1 шт;
  • гвоздика по 1 шт або без;
  • чорний перець по 7 шт;
  • запашний перець по 4 шт;
  • часник по 5 зуб;
  • зелень на смак, гострий перчик.

Для маринаду необхідно:

  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, 4 ст.л;
  • оцет 9%, 100 мл.

Процес приготування

Обсяги інгредієнтів дані на 3 банки по 1 літрі.

Подрібнюємо гострий перчик на шматочки, часник ріжемо часточками, петрушку та кріп промиваємо. У чисті баночки розкладаємо спеції та часник, гострий перчик та зелень. Кладемо помідори та заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.

Воду вливаємо в каструлю, додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння, вливаємо оцет і варимо півхвилини. Заливаємо маринад у банки, закручуємо кришками. Банки перевертаємо та укутуємо до остигання. Зберігаємо при кімнатній температурі або у підвалі.

Помідори виходять дуже смачними, їх можна просто подавати до запеченої картоплі і ніякої м’ясної добавки не знадобиться.